Als rasechte Dalfsenaren weten wij als geen ander de leuke plekjes om te lunchen, dineren en borrelen. Daarnaast kennen we de mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Wij vertellen het u graag.

Wandelen in Dalfsen

Vanaf onze accomodatie kunt u direct natuurgebied De Bellingeweer inlopen of u kunt over de dijk langs de Vecht wandelen. In de directe omgeving kunt bijvoorbeeld wandelen in bosrijke omgeving De Horte, Vilsteren of Huize Den Berg. Tevens biedt de Lemelerberg mooie wandelroutes, met bovenop Theehuis ‘De Lemelerberg’.
Vanaf het station vertrekken er diverse wandelroutes.

Fietsen in Dalfsen

Naast wandelroutes staat Dalfsen bekend om de prachtige fiets (en wielren) routes. Via Fietsroutes.nl kunt u diverse routes kiezen met mooie bezienswaardigheden. Als lid van de Wieler Tourclub Dalfsen ontdekken we mooie routes, vraag ons naar de mogelijkheden.

Motorrijden omgeving Dalfsen

Ook motorrijders kunnen hun hart ophalen in ons mooie Overijssel.
Een tip van een motorrijdende gast: de 1001 bochten in Twente.
Maar ook de omliggende provincies bieden prachtige routes.
Bij terugkomst parkeert u uw motor beschut achter ons huis.

Lunchen en dineren in Dalfsen

Na een dagje in de natuur zin in een goed diner? Op loopafstand zijn diverse eetgelegenheden. Op steenworpafstand vindt u bijvoorbeeld eetcafe Nikki’s of ga op de Aziatische tour bij Chinees Indonesisch restaurant Wing Wah.

Iets verderop aan de Vecht bevinden zich diverse restaurants als de VII Deugden, de Sukerieje en de Fabriek. In de nabije omgeving zijn er nog meer goede restaurants te vinden. Als echte bourgondiërs kunnen we u hier goed in adviseren.

Aan de rand van Dalfsen bevinden zich nog diverse restaurants:
Auberge ’t Asje, Het Roode Hert, het Hof van Dalfsen en Pannenkoekenrestaurant De Barones. Voor een luxe diner raden wij De Witte Gans aan.

Activiteiten in Dalfsen

Wat is er allemaal te doen in Dalfsen? Dalfsen is een ondernemend dorp, waar met name in de zomer veel activiteiten georganiseerd worden.

Living Village 2019

Van 19 tot 23 juni vindt er in Dalfsen weer het Living Village festival plaats. Vijf dagen staat het festival in het teken van duurzaamheid, milieu, educatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater, gezondheid en gemeenschapsvorming.

Blauwe Bogen Dagen

Zo zijn er de laatste twee vrijdagen van juli en de eerste twee vrijdagen van augustus de Blauwe Bogen Dagen. Overdag de braderie en diverse sportieve activiteiten, ‘s avonds in diverse barretjes en restaurants muziek.

Proef Dalfsen

Elk jaar in september wordt u tijdens Proef Dalfsen meegenomen in al het moois dat Dalfsen te bieden heeft. Komende editie is op 12 September 2020. Er is deze dag op verschillende locaties van alles te doen, beleven en te proeven. Speciaal voor de bierliefhebbers is deze dag ook het Bierfestival. Tijdens het bierfestival kunt u met name de lokale biertjes komen proeven.

Oranjefeesten

Rond Koningsdag zijn er in Dalfsen altijd de Oranjefeesten. Op het evenemententerrein naast het gemeentehuis staat een grote tent van waaruit allerlei activiteiten georganiseerd worden. Fietstochten, wandeltochten, Drakenbootrace, Oldtimer- en trekkertochten etc. ‘s Avonds is er altijd muziek in deze tent van diverse bands en dj’s.

Hiawatha Actief

Hiawatha Actief zit op 100 meter afstand van ons Bed and Breakfast. Zij zijn dé specialist in buitenactiviteiten voor groepen of individuele gasten.
Te denken aan kanovaren, geocoaching, boerengolf en handboogschieten. Het complete aanbod bekijk je op Hiawatha Actief.

Bezienswaardigheden in Dalfsen

In de regio is nog meer te beleven en te doen. Hanzestad Zwolle ligt op 15 minuten rijden afstand, of 10 minuutjes met de trein. Of rij 15 minuten de andere richting uit en bezoek het gezellige stadje Ommen.